Primeri loše urađene zamene auto stakla

Ovo su neki od primera gde je zamena auto stakla loše urađena. Uzroci loše zamene auto stakla mogu biti:

  • Korišćenje neadekvatnih alata za skidanje slomljenog stakla sa vozila
  • Nekorišćenje prajmera- materijal koji služi za sprečavanje korozije, kao i bolje prianjanje lepka za karoseriju i sprečavanje izlaganja lepka UV zracima
  • Korišćenje materijala kojima je istekao rok trajanja
  • Nedovoljno vremena za sušenje lepka. Neprofesionalni servisi puštaju vozila da idu iz servisa odmah nakon montaže, što može biti veoma opasno za vozača. Potrebno je da vozilo nakon montaže ostane još sat i po do dva, kako bi se lepak dovoljno osušio.
  • Tragovi otisaka prstiju na delu auto stakla gde se nanosi lepak, jer tehničar nije nosio rukavice
  • Neadekvatna priprema stakla pre nanošenja prajmera
  • Deo karoserije na koji se postavlja auto staklo nije pravilno očišćen
  • Ugrađeno je auto staklo lošeg kvaliteta

Drugi naziv za prednji vetrobran je sigurnosno staklo, iz razloga što u slučaju saobraćajne nesreće sprečava dalje širenje airbag-a i spašava život vozaču. Loše urađena zamena auto stakla ima veoma negativan uticaj na bezbednost vozača, jer u slučaju saobraćajne nesreće može doći do toga da staklo izleti iz ležišta.

 

 

Na sledećem videu možete videti kako se tokom sudara ponašaju auto stakla različitog kvaliteta. Auto staklo evropskog proizvođača koje je kvalitetno ugrađeno, neće izleteti iz ležišta, pa će samim tim sprečiti dalje širenje airbag-a i spasiti život vozaču. Takođe, staklo evropskog proizvođača se ne sme raspršiti na sitne delove, zato se zove sigurnosno staklo. Kinesko ili tursko staklo Vam ne može obezbediti tu sigurnost, a Vaš život biće dodatno ugrožen ukoliko su zamenu auto stakla uradili neprofesionalni majstori, koji ne vode računa o sprovođenju svih potrebnih koraka za zamenu auto stakla.

Ukoliko imate osiguranje auto stakla, NEMOJTE BRINUTI, potrebno je samo da napravite zapisnik o oštećenju u Vašoj osiguravajućoj kompaniji, a Carglass® će naplatiti štetu direktno od osiguravajuće kompanije. Vi plaćate samo učešće u šteti, ukoliko ga imate, po Vašoj polisi osiguranja. Ukoliko Vaše auto staklo ima oštećenje veličine novčića do 20 dinara, u većini slučajeva učešće više nije Vaša obaveza, već osiguravajuće kompanije POPRAVKA JE ZA VAS BESPLATNA, a Vi ćete ujedno sačuvati fabrički ugrađeno staklo.

wiener osiguranje
sava osiguranje
globos osiguranje
generali osiguranje
ddor osiguranje
ams osiguranje
dunav osiguranje
triglav osiguranje
milenijum osiguranje
uniqa osiguranje
uniqa osiguranje

Visiting Serbia? Want to speak to us in English?